Изкупуване на Акумулатори – Цени

Изкупни цени на Акумулатори

База гр. Пирдоп

(Цените са за Количества над 500 кг.)

Изкупувани Акумулаторни БатерииЦена в лв за кг
Акумулатори - от автомобили | камиони1.00 (по банков път) 0.90 (в брой)
Тягови Акумулаторни Батерии 1.00 (по банков път) 0.90 (в брой)
Акумулаторни Батерии UPS/СОТ 1.00 (по банков път) 0.90 (в брой)
Батерии от електрокари - без метален сандък1.00 (по банков път) 0.90 (в брой)
Батерии от електрокари - Цели(с метален сандък)При поискване

 Изкупуване на оловно-кисели акумулаторни батерии с разнообразно приложение – Стартерни Батерии | Гелови батерии и акумулатори | Стационарни Батерии | Батерии с циклично приложение | Специални Батерии | Локомотивни Батерии | Индустриални Батерии | Тягови батерии и акумулатори за електрокари, голф кари, почистващи машини | Батерии за алтернативни енергийни източници и телекомуникации

Изкупувани Оловно - кисели батерии и акумулатори

Изкупувани Оловно – кисели батерии и акумулатори


Изкупувани Гелови батерии и акумулатори

Изкупувани Гелови Батерии

 


Изкупувани Батерии от електрокар

Изкупувани Батерии от електрокар

 


 Рециклиране на Оловно-кисели акумулатори

 

 Оловна Акумулаторна Батерия

 
Батерията се разрушава в чукова мелница – машина, която разбива батерията на парчета. След това счупените батерии се поставят в съд, където оловото и тежките материали падат до дъното, а пластмасовите изплуват. В този момент полипропиленовите парчета се изваждат а течностите се изтеглят, оставяйки оловото и тежките метали. Всеки от материалите влиза в различен „поток“ за рециклиране.

 Пластмасата от акумулаторните батерии

Полипропиленовите парчета се измиват, изсушават се и се поставят в инсталация за рециклиране на пластмаса, където парчетата се разтопяват до почти течно състояние. Разтопената пластмаса се прекарва през екструдер, който произвежда малки пластмасови пелети с еднакъв размер. Пелетите се преобразуват в  кутии за нови батерии и процесът започва отново.

Оловото от акумулаторните батерии

Оловните решетки, оловен оксид и други оловни части се почистват и загряват в топилни пещи. След това разтопеното олово се излива в слитъци. След няколко минути примесите изплуват в горната част на разтопеното олово . Тези примеси се отстраняват и блоковете се оставят да се охладят. Когато блоковете се изстудят, те се отстраняват от матриците и се изпращат до производителите на акумулатори, където те се разтопяват и се използват при производството на нови батерии.
 

 Сярната киселина от акумулаторните батерии

 
Старата акумулаторна киселина може да се третира по два начина:
 1. Киселината се неутрализира с индустриално съединение, подобно на битовата сода за готвене. Неутрализацията превръща киселината във вода. След това водата се обработва, почиства, тества в пречиствателна станция за отпадъчни води, за да се увери, че отговаря на стандартите за чиста вода.
 2. Киселината се преработва и се превръща в натриев сулфат – бял прах без мирис, който се използва в производството на перилен препарат, стъкло и текстил.
 
В резултат на предходните етапи Оловните акумулаторни батерии са рециклирани, което означава, че всяка част от старите батерии се рециклира в нова батерия. Смята се, че 98% от всички оловни батерии се рециклират. Оловото е от групата на цветните метали , и именно този метал придава за тяхната стойност.

Най-добри цени за скрап от акумулатори в София област, Пловдив област и Пазарджик област.

Най-добрата цена за изкупуване на стари | бракувани Акумулатори в гр. Пирдоп, гр. Златица, гр. Панагюрище, гр. Пазарджик, гр. Карлово, гр. Етрополе, гр. Стрелча, гр. Сопот, гр. София и гр. Пловдив

Разстояние на базата за изкупуване на акумулатори от други градове:

Пирдоп – София / 82 км

Пирдоп – Враца / 112 км

Пирдоп – Плевен / 136 км

Пирдоп – Панагюрище / 41 км

Пирдоп – Пазарджик / 84 км

Пирдоп – Казанлък / 113 км

Пирдоп – Карлово / 58 км

Пирдоп – Сопот / 53 км

Пирдоп – Етрополе / 32 км

Пирдоп – Ботевград / 65 км

Пирдоп – Стрелча / 54 км

Пирдоп – Ловеч / 124 км

Пирдоп – Троян / 91 км

 

 

Акумулатор – Уикипедия, свободната енциклопедия